Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-10-27

350 tűzoltó továbbképzése kezdődött meg a Tigáz miskolci oktatóbázisán

Közel 350 tűzoltásvezető továbbképzése kezdődött meg a Tigáz Zrt. miskolci oktatóbázisán. A speciális képzés fontos segítséget jelent a Katasztrófavédelem számára a földgázzal kapcsolatos üzemzavari események kezelésében.

A Tigáz DSO Kft. és az érintett Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok együttműködési megállapodásainak keretében csaknem 350 tűzoltásvezető szakmai továbbképzése zajlik idén ősszel a gázszolgáltató miskolci oktatóbázisán. A képzés és konzultáció során olyan speciális ismeretekhez juthatnak a katasztrófavédelem képviselői, amelyek nem csupán bővítik a szakemberek tapasztalatait, ám egyben hozzájárulnak munkájuk hatékonyságának növeléséhez is.

A 2011-ben kötött együttműködési megállapodások értelmében a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok és a Tigáz DSO Kft. kölcsönösen igyekszik segíteni egymás munkáját. E célt szolgálja az összehangolt kárelhárítási tevékenység, a különböző káresetekkel kapcsolatos információk megosztása, valamint ennek nyomán az egymás tevékenységét érintő kockázatok elemzése és értékelése egyaránt.

A miskolci oktatóbázison a tűzoltók speciális, elméleti és gyakorlati képzésben vesznek részt, amelynek során a katasztrófavédelem szakembereinek lehetőségük nyílik többek között a földgázhoz, a földgázhálózat elemeihez, valamint a készenléti szolgálathoz kapcsolódó elméleti és szabályozói ismeretek elsajátítására. Az oktatás kiemelt részét képezi a földgáz robbanó hatásainak valós idejű, éles helyzetben történő bemutatása, amelynek keretében a tűzoltók demonstrációs pályán ismerkedhetnek meg például a gázszivárgás, a gázrobbanás, továbbá az un. fáklyázás eseteivel.

„Az oktatóbázison tapasztaltak rendkívül hasznosnak bizonyulnak a katasztrófavédelem munkájának szempontjából. Az elsajátított ismeretek segítségével ugyanis nem csupán gördülékenyebb a közös munka a gázipari szakemberekkel, de ami ennél sokkal fontosabb, a földgázzal kapcsolatos balesetek elhárítása és kezelése is sokkal hatékonyabbá válik, ez pedig egyben a lakosság és a gázfogyasztás biztonságának növelését is jelenti”– mondta Tóth Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_350_tuzolto_tovabbkepzese_20141027.docx Letöltés